PDP o izmjenama Krivičnog zakonika: Dodik će prvi robijati

Politika

Ako Narodna skupština Republike Srpske u narednom periodu usvoji izmjene i dopune Krivičnog zakonika RS onako kako je danas to u Mostaru najavio lider SNSD Milorad Dodik, onda očekujemo da će upravo Dodik biti prvi koji će robijati zbog izdaje interesa Srpske.

 

Saopšteno je ovo iz Partije demokratskog progresa iz koje podsjećaju da je upravo Dodik dao saglasnost ambasadoru BiH u UN Svenu Alkalaju da prije nekoliko dana pred Ujedinjenim narodima kaže da je BiH na putu evroatlantskih (NATO) integracija.

 

– Alkalaju je govor pred UN poslan direktno iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH. Ovakva Dodikova inicijativa je direktni udar na Rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti i na Strategiju o spoljnoj politici – saopšteno je iz PDP.

 

Oni podsjećaju da se za četiri i po godine, koliko kadrovi PDP i SDS vrše vlast u Sarajevu, nigdje se nije spomenula riječ članstvo uz pojmove NATO ili evroatlanski.

 

– Ukoliko bi izmijenjeni i dopunjeni Krivični zakonik Republike Srpske progonio „izdajnike“, onda bi na tom udaru prvi bio Dodik koji je pogazio akte parlamenta Narodne skupštine Republike Srpske – navodi se u saopštenju.

 

– Zanimljivo da, dok je po svom starom-dobrom običaju optužuje druge za nešto što sam čini i dok lažno pozivaju na srpsko jedinstvo spremajući užasan dokument za sjednicu NSRS, nije naveden niti jedan argument ili član poslovnika koji su predložili PDP i SDS da potkrijepi svoje navode – saopštili su oni.

 

Navode da, trudeći se da druge optuži za izdaju, Dodik čini sve da sakrije ono što je sam uradio.

 

– Godinama priča da je Srpska protiv članstva u NATO, a Alkalaj uz njegovo odobrenje govori drugačije. Ko je izdajnik? Ako se bude sudilo po slovu zakona, a nema nikakve sumnje da neće, onda bi prvi Dodik trebao krivično da odgovara zbog veleizdaje – zaključili su u ovoj partiji.

 

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *