PDP će zatražiti dopunu dnevnog reda Narodne skupštine RS

Politika

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak izjavio je danas u Banjaluci da će ova politička partija u ponedjeljak, 25. novembra, uputiti incijativu za dopunu predloženog dnevnog reda za predstojeću sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske da bi poslanici mogli da razmatraju dokument Program reformi BiH.

 

“Program reformi BiH mora biti objavljen, za šta očekujem i podršku javnosti, jer 13 mjeseci traje drama vezana za formiranje vlasti na nivou BiH i zato je sramotno da se ovaj dokument čuva u sefu. Narodna skupština Republike Srpske mora razmatrati dokument i zbog toga očekujem da bude objavljen u narednih nekoliko časova”, rekao je novinarima Crnadak.

 

On smatra da će za Republiku Srpsku biti poražavajuće ukoliko dokument bude poslat u Brisel, a da ne bude objavljen.

 

“Da li je moguće da će dokumet biti poslat u Brisel, a da stav ne zauzme Narodna skupština? Pozivam predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića i predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović da zaštite integritet institucija Srpske”, dodao je Crnadak.

 

On je upitao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju da li će Savjet ministara u naredne tri godine sarađivati sa NATO-om u okviru IPAP-a ili MAP-a i zatražio da sjednica Komisije za izbor Savjeta ministara, koja bi trebalo da bude održana u utorak, 26. novembra, bude otvorena za javnost.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *