Stanivuković tvrdi da ga je Tamindžija ponovo vrijeđao

Politika

U Narodnoj skupštini Republike Srpske u toku je zasjedanje Etičkog odbora NSRS koji po prvi put ima odjednom šest prijava koje treba da obradi.

 

– Imali smo u planu da poslušamo sudionike u svih šest slučajeva, ali dva poslanika su opravdno odsutna pa ćemo morati održati još jednu sjednicu – rekla je predsjednica Etičkog odbora Sonja Karadžić Jovičević.

 

Ona kaže da su uvrede uveliko prešle granicu, te da nažalost, neki čak i gledaju sjednice NSRS da bi vidjele hoće li biti nešto tako.

 

– Svaki saziv ima po nekoliko poslanika koji imaju takav vokabular, možda je u ovom to posebno vidljivo, ali to ne znači da će neki sljedeći biti bolji ili gori – rekla je ona.

 

Narodni poslanik Draško Stanivuković je rekao da je čak i danas na zasjedanju Etičkog odbora dobio uvrede od poslanika Tamindžije.

 

– U mom životu ništa novo, ponovo neke sudnice. Neke stvari su nepromijenjive, kao što je gospodin Tamindžija. Nazivao me je pomoćnim smetalom, propalim studentom i govorio da ne želi sjedi pored mene – rekao je Stanivuković, dodajući da kada neko nema argumenente onda idu uvrede.

 

Kaže da je danas bio pristojan i pomirljiv, ali da je opet dobio uvrede.

 

– Kada kažem da su propale banke kažu da sam drogeraš, kada kažem da je stanje loše kažu šta te briga ti si bogat i tako dalje – rekao je on.

 

Stanivuković kaže da su uvrede nastale jer poslanici brane neodbranivo.

 

– Nije bilo uvrede, ovo je još jedna predsatava gospodina Stanivukovića, jer njemu trebaju predsatave, a meni ne. Nikada nikog nisam uvrijedio, to se sve može vidjeti- rekao je Tamindžija.

 

Dodaje da se može vidjeti da par narodnih poslanika iz opozicije pravi problem u NSRS, te da rukovodstvo NSRS treba više da reaguje.

 

– Opoziciji je sve dozvoljeno i u parlamentu i van njega – rekao je Tamindžija.

 

Kada je u pitanju šest prijava, radi se o sljedećim slučajevima: Draško Stanivuković je prijavio Iliju Tamindžiji, u drugoj prijavi je obrnuto – klub SNSD je prijavio Miladina Stanića, dok je Kostadin Vasić prijavio Stanivukovića i odbrnuto. Šesta prijava je prijava Spomenka Stanića protiv Nebojše Vukanovića.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *