Mitrović podnio krivičnu prijavu protiv Radojičića

Politika

Vojin Mitrović, vlasnik bijeljinskog „Oktan prometa“ i poslanik SNSD u Parlamentarnoj skupštini BiH, podnio je krivičnu prijavu protiv Igora Radojičića, gradonačelnika Banjaluke i potpredsjednika SNSD.

 

Razlog leži u činjenici da je prvi čovjek grada na Vrbasu odbio da Mitroviću izda građevinsku dozvolu za gradnju benzinske pumpe na zemljištu Poljoprivredne škole, saznaje Srpskainfo u izvorima bliskim Okružnom tužilaštvu.

 

Prema našim saznanjima, Tužilaštvo je, po Mitrovićevoj prijavi, već otvorilo predmet i započelo određene provjere, te zatražilo i Radojičićevo izjašnjenje.

 

Po navodima iz prijave, Mitrović, koji slovi i kao kandidat za ministra u Savjetu ministara BiH, Radojičića optužuje za „zloupotrebu službenog požaja i nesavjestan rad u službi“. Razlog je, kako se navodi, odbijanje Grada Banjaluke da mu izda građevinsku dozvolu za gradnju benzinske pumpe na atraktivnoj lokaciji u banjalučkom naselju Lazarevo.

 

S druge strane, naši izvori u Gradskoj upravi tvrde da je Radojičić postupio u potpunosti u skladu sa zakonom i da dozvola nije izdata zbog toga što je sporna lokacija u središtu sudskog spora koji vode Grad Banjaluka i Poljoprivredna škola.

 

U Gradu podsjećaju da Mitrović pumpu namjerava praviti na zemljištu koje je u sporu i tvrde da nemaju nameru kršiti zakon, koliko god da Mitrović podnese krivičnih prijava.

 

– Koliko znamo, gradonačelnik Radojičić je, blago rečeno, bio šokiran kad je zaprimio zahtjev Tužilaštva da se izjasni o Mitrovićevim navodima. Naprosto, ne mogu da vjeruju da neko može biti toliko drzak i beskrupolozan da zaštitu gradske imovine okarakteriše „zloupotrebom položaja“ – tvrdi naš sagovornik.

 

Podsjeća da Mitrović pumpu namjerava praviti na zemljištu koje je bilo predmet kontroverzne razmjene između Perice Rapajića i Poljoprivredne škole, te ukazuju da je Grad poodavno pokrenuo sudski spor protiv škole, u nastojanju da dokaže da je to zemljište u gradskom vlasništu.

 

– Sve dok se taj spor ne okonča nije moguće graditi bilo šta na tom zemljištu. Nevjerovatno je da neko uopšte i pomišlja da to radi, a još nevjerovatnije da podnosi krivične prijave protiv onih koji mu to ne dozvoljavaju – navode naši sagovornici.

 

Gradonačelnik Banjaluke juče nije bio dostupan, ali su iz njegovog kabineta najavili da bi se povodom ovoga on mogao oglasiti danas.

 

Osuđeni Jeličić i Stojčinović

 

Da stvar bude šokantanija, upravo je zbog ovog zemljišta, između ostalog, osuđen Borislav Jeličić, bivši zamjenik banjalučkog pravobranioca, zajedno sa svojim tadašnjim šefom Mirkom Stojčinovićem.

 

Jeličić se, podsjetimo, bez znanja Grada Banjaluka, odrekao tužbe protiv kupaca spornog zemljišta Poljoprivredne škole.

 

Jeličić i Stojčinović procesuirani su nakon što je Radojičić, po stupanju na dužnost gradonačelnika Banjaluke, zatražio da se protiv njih pokrene istraga zbog ovog slučaja, ali i niza drugih kontroverznih postupanja kojim su grad Banjaluku oštetili za najmanje nekoliko miliona KM.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *