Dan Republike Srpske biće obilježen u svim grdovima i opštinama

Politika

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je danas prvom sjednicom Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2020. godine.

 

Na sjednici, koja je održana u Palati Republike, konstituisan je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, usvojen prijedlog Programa proslave i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

 

Članovi Odbora, utvrdili su da će centralni događaji povodom proslave Dana Republike, kao i prethodnih godina, biti svečani defile na Trgu Кrajine i Svečana akademija u Sportskoj dvorani „Borik“.

 

Programom proslave Dana Republike Srpske 2020. godine, za brojne delegacije, predviđeni su prijemi kod predsjednice Republike Srpske.

 

Programom obilježavanja predviđeno je i održavanje sjednice Senata Republike Srpske, kao i dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

 

Takođe, predviđeno je polaganje vijenaca i cvijeća na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR, Spomen kosturnici, Spomeniku banjalučkim bebama, kao i na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

 

Dan Republike Srpske, biće obilježen u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko Distriktu.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *