Ivanić se zahvalio predsjedniku Si Đipingu na kineskim investicijama u BiH

Politika

Počasni predsjednik PDP i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić predvodio je delegaciju Međunarodnog centra Nizami Gandžavi na prijemu koji je kod predsjednika Narodne republike Kine Si Đipinga održan danas u Pekingu. Obraćajuci se predsjedniku Kine, Ivanić je istakao na ogroman značaj koji ova zemlja ima danas u svijetu, kako u ekonomiji, tako i u politici.

 

Ivanić je istakao i značajno mjesto koje ima inicijativa “17+1” koja okuplja zemlje centralne i istočne Evrope i Kinu, a u koju je uključena i BiH. On je zahvalio predsjedniku Si Đipingu na kineskim investicijama u BiH i izrazio nadu da će tih investicija biti i u budućem vremenu.

 

Budući da se ove godine obilježava 70 godina nastanka Narodne republike Kine, Ivanić je u ime pedesetak predsjednika država i vlada iz cijelog svijeta čestitao kineskom predsjedniku i narodu ovaj jubilej i izrazio nadu da će se uspješan razvoj Kine nastaviti u narednim godinama. Mladen Ivanić u Pekingu takođe učestvuje u radu konferencije na temu “Održivi razvoj i multilateralizam”.

 

– Ovo je drugi značajan susret počasnog predsjednika PDP u posljednih nekoliko dana. Podsjećamo, Ivanić se nedavno u Rimu susreo i sa papom Franjom, koji se rado prisjetio svoje posjete BiH u vrijeme kada je Mladen Ivanić bio srpski član Predsjedništva BiH – naveli su u PDP.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *