Oštetili budžet Srpske za 560 hiljada maraka

Politika

B. M. i M. Č su uhapšeni zbog sumnje da su avgustu ove godine, znajući da su blokirani računi akcionarskog društva iz Banjaluke od strane povjerilaca, zaključili ugovor o poslovnoj saradnji sa društvom ograničene odgovornosti i nakon toga izdavali poslovne prostore, a novac od zakupnine uplaćivali na račun društva ograničene odgovornosti po nalogu B. M.

 

Na taj način, je budžet Republike Srpske oštećen za iznos od oko 559.940,00 KM.

 

“B.M. se sumnjiči i da je u oktobru ove godine u Banjaluci, kao odgovorno lice akcionarskog društva iz ovog grada zaključio predugovor o zakupu poslovnog prostora sa fizičkim licem iz Banjaluke, gdje je od strane fizičkog lica na poslovnom prostoru izgrađen hostel, a što nije evidentirano u knjigovodstvenim evidencijama navedenog akcionarskog društva”, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

 

Uhapšeni se terete da počinili krivična djela “Oštećenje povjerilaca“, “Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“, “Povreda obaveza vođenja trgovačkih i polovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“.

 

U toku je kriminalistička obrada i nakon dokumentovanja predmeta, protiv njih će biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a svemu navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

nezavisne.com

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *