Konstituisane stalne komisije Predstavničkog doma BiH

Politika

Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih danas su konstituisane stalne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

 

Za predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH izabrana je poslanik Alma Čolo, prvi zamjenik je Nikola Lovrinović, a drugi Obren Petrović.

 

Članovi ove komisije su i poslanici Safet Softić, Nebojša Radmanović, Borjana Krišto, Nermin Nikšić, Dragan Mektić i Zlatan Begić, saopšteno je iz parlamenta BiH.

 

Safet Softić je predsjedavajući Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma parlamenta BiH, prvi zamjenik je Obren Petrović, a drugi Darijana Filipović.

 

Članovi ove komisije su i Denis Zvizdić, Nenad Nešić, Saša Magazinović, Branislav Borenović, Dženan Đonlagić i Edita Đapo.

 

Predsjedavajući Komisije za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma je poslanik Vojin Mitrović, dok je prvi zamjenik Mijo Matanović, a drugi Edin Mušić.

 

Članovi Komisije za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma su i poslanici Šemsudin Mehmedović, Nenad Stevandić, Zukan Helez, Mirko Šarović, Enver Bijedić i Damir Arnaut.

 

Predrag Kožul je predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma parlamenta BiH, prvi zamjenik je Dženan Đonlagić, a drugi Jakov Galić.

 

Članovi ove komisije su i poslanici Šemsudin Dedić, Nermin Mandra, Dragan Bogdanić, Nada Mladina, Mira Pekić i Mirjana Marinković-Lepić.

 

Za predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma izabran je Nenad Nešić, prvi zamjenik je Nermin Mandra, a drugi Predrag Kožul.

 

Članovi ove komisije su i poslanici Edin Mušić, Staša Košarac, Branislav Borenović, Vlatko Glavaš, Mirsad Kukić i Predrag Kojović.

 

Adil Osmanović je predsjedavajući Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti polova Predstavničkog doma parlamenta BiH, prvi zamjenik je Snježana Novaković Bursać, a drugi Vlatko Glavaš.

 

Članovi ove komisije su i poslanici Nada Mladina, Damir Arnaut, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Jasmin Emrić i Vojin Mitrović.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *