Nedžad Branković kandidat SDA za Savjet ministara

Politika

Bivši predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković biće kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za zamjenika ministra prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine, pišu federalni mediji.

 

Već je poznato da će Stranka demokratske akcije (SDA) za ministra inostranih poslova Bosne i Hercegovine predložiti Biseru Turković te da je blok stranaka okupljen oko SDA dobio pozicije zamjenika ministara u Ministarstvu finansija i trezora BiH, Ministarstvu pravde BiH, Ministarstvu prometa i komunikacija BiH i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

 

Kako saznaje Klix.ba, SDA će za zamjenika ministra prometa i komunikacija BiH predložiti člana Senata SDA Nedžada Brankovića koji je 2003. godine vršio dužnost ministra prometa i komunikacija Federacije BiH, a 2007. godine imenovan je za predsjednika Vlade FBiH.

 

Na ovoj poziciji zadržao se do 2009. godine kada je na zahtjev rukovodstva SDA podnio ostavku.

 

Pored mjesta zamjenika ministra prometa i komunikacija BiH, SDA će postaviti svoj kadar na poziciju zamjenika ministra pravde Bosne i Hercegovine. Na ovoj poziciji ostaće Nezir Pivić koji od 2015. godine obnaša dužnost zamjenika ministra pravde BiH. Zanimljivo, HDZ je na funkciji ministra pravde BiH zadržao Josipa Grubešu, što znači da u ovom ministarstvu neće biti ama baš nikakvih izmjena na rukovodećim pozicijama.

 

SDA i stranke okupljene oko SDA dobile su i zamjenička mjesta u Ministarstvu finansija i trezora BiH i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH. Kako saznaje Klix, mjesto zamjenika ministra finansija i trezora BiH pripašće Demokratskoj fronti (DF), dok još uvijek nije određeno ko će biti novi zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *