Odbijen prijedlog o raspuštanju skupština opština Teslić i Rudo

Politika

Narodna skupština Republike Srpske nije podržala prijedloge odluka o raspuštanju skupština opština Teslić i Rudo.

 

Od prisutnih 64 poslanika glasalo je 53 od kojih je za raspuštanje SO Rudo glasalo 15, dok ih je 37 bilo suzdržano. Kada je riječ o raspuštanju SO Teslić glasala su 52 poslanika od kojih je 14 bilo za, a 38 suzdržano.

 

Rasprava o raspuštanju SO Teslić i Rudo trajala je do kasno sinoć, i tom prilikom potpredsjednica NSRS Sonja Karadžić Jovičević je rekla da je neuspjeh opoziva načelnika opština Teslić i Rudo na referendumu pokazao da su pravo i pravda na njihovoj strani.

 

Tokom objedinjene skupštinske rasprave o prijedlozima odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić, Jovičevićeva je upozorila da će se poslanicima vladajuće koalicije, ukoliko ne podrže prijedloge odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić, to vratiti kao bumerang na lokalnim izborima iduće godine.

 

I poslanik PDP Ljubiša Krunić je apelovao da poslanici vladajuće koalicije glasaju za raspuštanje skupština opština Rudo i Teslić.

 

Prijedlozima odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo i Skupštine opštine Teslić predviđeno je da parlament Srpske raspusti ove dvije skupštine opštine jer, nakon sprovedenog postupka opoziva, načelnici ovih opština nisu opozvani.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *