Dodik uputio pismo podrške Trampu

Politika

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, uputio je podršku predsjedniku SAD Donaldu Trampu.”Oni koji pokušavaju da ga smijene ugrožavaju osnovne ljudske vrijednosti za koje se bori američki predsjednik”.

 

Dodik je naglasio da Amerika, kao vodeća svjetska sila usmjerava globalne procese i da je jako bitno za cijeli svijet da SAD vodi neko ko je suverenistički i patriotski orijentisan, kao aktuelni američki predsjednik Tramp.

 

“Zato izražavam punu podršku predsjedniku Trampu, jer je podrška njemu podrška patriotskim i suverenističkim vrijednostima do kojih je nama stalo i za koje se već decenijama borimo.Uvjereni smo da samo na tim temeljima može da se gradi demokratičniji i humaniji svjetski poredak”, navodi se u dijelu pisma koje je Dodik uputio Trampu, prenijela je Srna.

 

Dodik je na kraju citirao Trampa, dodajući da iza tih reči stoji Republika Srpska i on lično.

 

” Ako želite slobodu, ponosite se svojom zemljom. Ako želite demokratiju, držite se svog suvereniteta. Ako želite mir, volite svoju naciju. Mudri lideri uvijek prvo misle na dobrobit svog naroda i zemlje. Budućnost ne pripada globalistima. Budućnost pripada patriotama”, naveo je Dodik.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *