Mektić: Neću da budem žrtva bolesnika u tužilaštvu

Politika

Dragan Mektić, koji na funkciji ministra bezbjednosti BiH broji posljednje sate, jutros je došao saslušanje u Tužilaštvu BiH.

 

Novinarima je prije toga poručio kako je riječ o stalnom pokušaju njegove diskreditacije. Pozvan je zbog istrage o projektu regionalnog karaktera u kojem je učestvovala Bosna i Hercegovina i Crna Gora, a koji je finansirala Evropska unija.

 

– Ovi pozivi su stalni pokušaj moje diskreditacije, dovođenje u vezu s nekim kriminalom zato što sam organizovao proteste, zato što sam govorio da je to institucija koja urušava ustavni i pravni poredak – rekao je Mektić.

 

Napomenuo je kako su izvučeni određeni ugovori iz 2013. godine kada nije uopšte bio ministar.

 

– Ugovor je besprijekorno implementiran. Novac od 200 hiljada KM je bio Evropske unje. Postojao je evropski upravni odbor koji je provjeravao svaku transakciju – rekao je Mektić.

 

Dodao je kako je nezavisna revizorska kuću radila provjeru i nije našla nikakvu primjedbu.

 

– Opet prave neku farsu, da mene dovedu ovdje, da se stalno u medijima plasira priča kako sam uvezan s nekim kriminalom samo zato što sam ih prozivaa javno da su najveći problem ove države – kategoričan je Mektić. Napominje kako je ovo deveta ili deseta istraga koju tužilaštvo pokreće protiv njega.

 

– Za SOA kad sam iznio da pokušava da vrbuje naše građane tri krivična djela sam dobio i saslušavan sam odmah sutradan – istakao je Mektić. Poručio je kako neće prestati s prozivkama.

 

– Ovu priču kad završim onda ću biti konkretniji i direktniji. Neću da budem žrtva bolesnika u tužilaštvu – zaključio je ministar Dragan Mektić.

 

(Klix)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *