Borenović o optužnicama protiv Mektića i Savčića

Politika

Postoji opravdana sumnja da je podizanje optužnice Tužilaštva BiH protiv narodog poslanika i bivšeg ministra Dragana Mektića jasan primjer političkog obračuna uz korištenje pravosudnih institucija, izjavio je za Srpskainfo predsjednik PDP i poslanik u Predstavničkom domu BiH Branislav Borenović.

 

-Nerado komentarišem, jer sam najjači zagovornik toga da se politika ni u kom slučaju ne smije miješati u rad pravosuđa. Međutim, s druge strane, smatram da je upravo takav primjer sada na snazi i da imamo dovoljno razloga da sumnjamo u opravdanost optužnice i nepristrasan rad BH pravosuđa. Nadam se da će se u što skorijem roku riješiti ovaj slučaj i pozivam da bude isključivo po pravu i pravdi, bez političkog uticaja i pritiska – rekao je Borenović.

 

Komentarišući podizanje optužnice protiv predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske, generala Milomira Savčića, Borenović je rekao da je to nepotrebno i politički motivisano.

 

-Nakon toliko godina, četvrt vijeka od rata, nastavak podizanja ovakvih optužnica je sramotno za pravosuđe BiH, jer se uglavnom bave optuživanjem jednog, srpskog naroda. Prekjuče sam nazvao generala Savčića, razgovarali smo o svemu i zajednička su očekivanja da u pravednom postupku ovo bude odbačeno – istakao je Borenović.

 

On je dodao da nema pravog pomirenja u BiH dok se pokušava kolektivno manipulisati sa osjetljivim pitanjima žrtava rata i da je tu Tužilaštvo BiH potpuno zakazalo.

 

-U Bosni i Hercegovini je bio građanski rat, svaki zločin zaslužuje jednaku osudu i za svaki se treba utvrditi individualna odgovornost, a bilo ih je na svim stranama – zaključio je Borenović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *