Tegeltija i Fild o unapređenju privrednog i poslovnog ambijenta

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Metjuom Fildom.

 

Na sastanku je razgovarano o prioritetima u radu novoformiranog Savjeta ministara, među kojima su unapređenje privrednog i poslovnog ambijenta s ciljem privlačenja stranih investicija, te razvojni projekti i intenziviranje reformskih procesa koji doprinose poboljšanju ekonomskih prilika, kao i rješavanju problema sa kojim se suočavaju građani u BiH.

 

– Tegeltija je naglasio da je za realizaciju konkretnih reformskih mjera, čiji je cilj poboljšanje životnog standarda građana, od ključnog značaja saradnja sa entitetskim vlastima, kao i saradnja sa međunarodnim finansijskim organizacijama – navodi se u saopštenju iz Savjeta ministara.

 

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija je istakao i opredijeljenost Savjeta ministara za evropske integracije, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma, poštovanje mehanizma koordinacije i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

 

Na sastanku je razgovarano i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.

 

Ovom prilikom predsjedavajući Savjeta ministara je zahvalio ambasadoru Fildu i Velikoj Britaniji na dosadašnjoj dobroj saradnji, kao i na podršci reformskim procesima u BiH, te izrazio očekivanje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *