SDA traži skidanje tačke o imenovanju Božovića za ministra

Politika

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao je danas da je predsjednik Kluba SDA Adil Osmanović tražio da sa dnevnog reda sutrašnje sjednice ovog doma bude skinuta tačka koja se odnosi na imenovanje Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

 

Zvizdić je, nakon današnjeg Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH u proširenom sastavu, rekao da SDA očekuje da razmatranje te tačke bude prolongirano za narednu sjednicu.

 

– Očekujemo da će ovlašteni predlagač povući tu tačku kako bi se ona ponovo vratila na narednu sjednicu koja će biti održana početkom februara, a do tada imamo dovoljno vremena za dodatna i potrebna usaglašavanja o tom imenovanju – rekao je Zvizdić.

 

On je pojasnio da SDA traži dodatno vrijeme, te da jučerašnji sastanak nije bio dovoljan.

 

– Da je sastanak bio dovoljan, mi bismo danas prihvatili imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice kao redovnu tačku sutrašnjeg zasjedanja. Ipak, pitanje je dosta složeno, kompleksno i zahtijeva dodatne međustranačke konsultacije – rekao je Zvizdić.

 

Zvizdić je naveo da su na današnjoj sjednici Kolegijuma Predstavničkog doma u proširenom sastavu usaglašeni stavovi o ostalim tačkama koje će se sutra naći na dnevnom redu treće sjednice ovog doma.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *