Tegeltija i Ivancov o prioritetima Savjeta ministara

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija, razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.

 

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Ivancova sa prioritetima u radu Savjeta ministara u narednom periodu, te istakao da je novi saziv Savjeta ministara opredijeljen i usmjeren na privredni rast, fiskalnu stabilnost, reformu javnog sektora, očuvanje socijalne sigurnosti, te regionalnu i međunarodnu saradnju, kao i na evropski put BiH.

 

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama, u kontekstu unapređenja ekonomske saradnje i budućim zajedničkim projektimna od obostranog interesa.

 

Predsjedavajući Tegeltija je izrazio zadovoljstvo stepenom ostvarene saradnje Ruske Federacije i BiH, te se zahvalio ambasadoru Ivancovu za podršku koju njegova zemlja pruža cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

Sagovornici su istakli da su u proteklom periodu ostvareni bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, te izrazili uvjerenje da će se međusobno političko razumijevanje i privredna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *