Mićić zadovoljan nakon sastanka sa Dodikom

Politika

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da se na sastanku sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom razgovaralo o velikim infrastrukturnim projektima koji treba zajednički da se rade u gradu.

 

– Ne vidim koji je problem što smo se sastali, valjda je Bijeljina u okviru Republike Srpske, Višković je i naš predsjednik Vlade i imamo potrebu i pravo da se sastanemo s njim i tražimo da se regulišu neki projekti – rekao je Mićić novinarima.

 

Komentarišući sinoćnji sastanak u Laktašima, on je naveo da je trajao nekoliko časova i da je njime vrlo zadovoljan, a da je bilo i političkih tema.

 

– Uvijek ima razgovora o politici, naravno da ih je bilo i razgovaraćemo i dalje, ali nama je cilj i prioritet bio razgovor o petnaestak infrastrukturnih projekata u Bijeljini i veoma brzo ćemo napraviti i sporazum oko projekta koje ćemo zajednički riješiti i načina kako ćemo ih riješiti – rekao je Mićić, koji je i potpredsjednik SDS.

 

On je naveo da je sastanak prije svega bio sa predsjednikom Vlade i istakao da su vrata Gradske uprave Bijeljine uvijek bila otvorena za republičku vlast, “pogotovo sada kada računamo da ćemo nešto dobiti”.

 

– Imali smo dobru delegaciju i veoma sam zadovoljan sastankom. Pričali smo prije svega o auto-putu i veoma je dobra informacija da će njegova izgradnja ići u kontinuitetu i da će po završetku mosta i dionice do Rače auto-put nastaviti do Bijeljine, uz obećanje da će ga finansirati Vlada Srbije, što je jako dobro i mi ćemo uraditi sve što je do nas – rekao je Mićić.

 

On je naveo da je najveći problem zbog kojeg je sastanak i održan bilo pitanje bijeljinskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

 

– U Bijeljini smo napravili kanalizaciju i uložili gotovo 100 miliona maraka, dio kredita vraća preduzeće i građani kroz povećanu cijenu vode i do sada je “Vodovod” dosta tog kredita vratio, ali ostalo je osam do devet miliona maraka i morali smo razgovarati sa predsjednikom Vlade da nam pomogne oko toga – rekao je Mićić.

 

Prema njegovim riječima, problem je nastao i zbog toga što se smanjuje broj korisnika, kao i potrošnja skupe vode.

 

– I tu smo naišli na razumijevanje, da vidimo kako ćemo riješiti taj kredit i da eventualno u toku godine steknemo uslove da smanjimo cijenu vode u Bijeljini – naveo je Mićić.

 

Osim ova dva projekta, on je govorio o još desetak projekata za bolji život građana u Bijeljini za koje je neophodna saradnja lokalne i republičke vlasti, kao što su izgradnja studentskog doma, gradske sportske hale i nastavak izgradnje industrijskih zona.

 

– Ne možemo sami, zato smo bili na sastanku sa predsjednikom Vlade, a sve su to projekti u službi građana i zaista sam zadovoljan sastankom, onim što je dogovoreno i nastavkom saradnje u cilju da Bijeljina ostane grad koji se najbrže razvija – poručio je Mićić.

 

On je rekao da je jedna od važnih projekata o kojem je na sastanku bilo riječi i izgradnja Drinskog nasipa za zaštitu od poplava, o čemu je ranije već razgovarao i sa nezadovoljnim vlasnicima zemljišta u Janji koji su zaustavili proces eksproprijacije.

 

– Ima odluka Vlade za cijenu od četiri marke po metru kvadratnom i ima ljudi koji su spremni da daju zemljište po toj cijeni, a iduće nedjelje održaćemo sastanak sa direktorom Javne ustanove “Vode Srpske” i projektantom da napravimo neke korekcije u Janji i lakše izvšimo ekproprijaciju – najavio je Mićić.

 

Kako je rekao, ta pomjeranja biće neznatna.

 

– Imamo novac obezbijeđen i očekujem da ćemo već iduće nedjelje krenuti sa isplatom parcela i eksproprijacijom za Drinski nasip – rekao je Mićić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *