Kovačević: SDS i PDP lažnim informacijama obmanjuju javnost

Politika

SDS i PDP nastavljaju da obmanjuju javnost potpuno lažnim i neprovjerenim informacijama i to je, očigledno, jedino što znaju, a jedina istina je da BiH nije aktivirala Akcioni plan za članstvo u NATO, nije usvojila godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO i da je prekinula put ka NATO s obzirom na to da je usvojila Program reformi, istakao je portparol SNSD Radovan Kovačević.

 

– Program reformi je dokument o saradnji sa NATO-om u kojem po prvi put ne piše da BiH teži ka tome da postane član NATO, već da se članstvo u NATO više ne prejuducira, odnosno da se više ne razmatra i nije na dnevnom redu – naglasio je Kovačević. Prema njegovim riječima, činjenica je da je NATO ažurirao stranicu o BiH s obzirom na to da je to morao učiniti zbog novosnastalih okolnosti, odnosno zbog usvajanja Programa reformi BiH.

 

– Ali je činjenica i da na toj stranici jasno piše da se članstvo u NATO ne prejudicira. Dakle, u skladu sa Programom reformi BiH eventualnu odluku o članstvu u NATO donosiće Predsjedništvo i Parlamentarna skupština BiH gdje Republika Srpska ima svoje predstavnike koji imaju pravo veta i entitetskog glasanja, a oni će svoje odluke donositi na osnovu odluka institucija i građana Srpske – istakao je Kovačević.

 

Republika Srpska, poručio je on, itekako ima pravo na referendum koji će biti obavezujuće mišljenje za predstavnike Srpske u institucijama BiH.

 

– Sve što ljudi iz SDS i PDP rade u posljednje vrijeme jeste da obmanjuju građane i pokušavaju da među njih unesu nemir, a iza njih kao rezultati stoji jedino i isključivo to da su istovremeno uzimali dvije plate, ministarske i parlamentarne, te da su učestvovali u opozivu srpskog načelnika opštine Drvar Dušice Runić, koju je izabrao srpski narod u Drvaru. To su njihovi jedini rezultati i “uspjesi” naravno na štetu Republike Srpske, srpskog naroda i građana Srpske – zaključio je Kovačević.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *