Miličević: Plan reformi je ANP pod skrivenim imenom

Politika

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević izjavio je da je jučerašnja zvanična potvrda NATO alijanse da je BiH zajedno sa Sjevernom Makedonijom u MAP najbolji dokaz da je on aktiviran potpisom lidera SNSD Milorada Dodika na Plan reformi BiH.

 

On dodaje da je sada van svake sumnje jasno da je taj dokument ANP pod skrivenim imenom, te da se nesumnjivo radi o činu izdaje srpskih nacionalnih interesa.

 

– Zvanična potvrda NATO da je BiH potpisom članova Predsjedništva aktivirala MAP, to jeste Akcioni plan za članstvo u NATO alijansi, ne ostavlja nikakvu dilemu da je obmanuta javnost Republike Srpske i poslanici NSRS – navodi se u saopštenju iz SDS.

 

Miličević tvrdi da je Republika Srpska uvedena u proceduru pristupanja NATO paktu, što će samo formalno potvrditi Predsjedništvo BiH onda kada to NATO alijansi bude odgovaralo, bez ikakvih ingerencija institucija Republike Srpske da o ovome odlučuju.

 

– Niti postoji mogućnost da se o tome izjasni narod Republike Srpske na referendumu. Dodikova tvrdnja da je Plan reformi korak unazad po pitanju članstva u NATO ili da je taj dokument isti kao “IPAP2” koji je potpisala Srbija demantovana je upravo od strane samog NATO – rekao je Miličević.

 

On je dodao da činjenica da je Dodik godinu dana razvlačio sa formiranjem vlasti na nivou BiH uz obrazloženje da ne želi potpisati ANP i njime aktivirati MAP, da neće pristajati na ucjene, da bi na kraju ipak potpisao taj dokument pod drugim imenom, što su potvrdili i drugi članovi Predsjedništva BiH – je još jedan dokaz da on u svojoj jedinoj ambiciji da se održi na vlasti – ne preza ni od kakvih ustupaka na račun interesa srpskog naroda.

 

– Ukoliko je neko u stanju da NSRS podmetne nepotpun ili korigovan dokument u odnosu na original – to znači da je spreman i da potpuno ponizi najvišu zakonodavnu instituciju Republike Srpske samo da bi sakrio svoj čin protiv interesa naroda. Tako nešto se ne dešava u demokratskim zemljama, to je nešto svojstveno diktaturama- naglasio je Miličević. On je kao jedan od najvećih apsurda izdvojio činjenicu da dok su narodni poslanici raspravljali o Planu reformi taj dokument je već bio na putu u Brisel.

 

– Dakle, NSRS se ništa nije ni pitalo, zaobiđena je, a rasprava je bila pro forme i predstava za narod, tim prije što se u tom dokumentu ni na jednom mjestu ne spominje Republika Srpska. Ono čemu smo bili svjedoci je upravo rušenje institucija Republike Srpske u režiji SNSD, prenošenje nadležnosti na nivo BiH tako da o konačnom članstvu u NATO neće odlučivati institucije Republike Srpske, niti narod na referendumu – istakao je Miličević.

 

On kaže da će se članstvo u NATO samo formalno potvrditi od strane članova Predsjedništva BiH.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *