NSRS o ukidanju “bijelog hljeba”

Politika

Ukidanje takozvanog “bijelog hljeba” naći će se pred poslanicima Narodne skupštine RS na predstojećem devetom redovnom zasjedanju, 18. februara.

 

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković uputio je u skupštinsku proceduru dva nacrta zakona čijim bi se usvajanjem ukinula ova neopravdana, ali i nemoralna privilegija, po kojoj izabrana i postavljena lica u RS pola godine nakon prestanka mandata imaju pravo na platu, plaćene poreze i doprinose.

 

Radi se o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave i Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima.

 

U razlozima za donošenje ovih zakona, predlagač Milan Petković je naveo da postoji potreba da se ukine ova neopravdana privilegija.

 

On je ranije obrazložio da je u prošlom sazivu 37 poslanika i delegata, nakon prestanaka mandata u Narodnoj skupštini i u Vijeću naroda Republike Srpske, ali i ministara koristilo “bijeli hljeb”, za šta je u neto iznosu Vlada Srpske izdvojila 600.000 KM.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *