SDS kritikovao Tegeltijino izlaganje o PDV

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija, iz nastupa u nastup razotkriva suštinu “Akcizne koalicije” koja je uspostavljena na nivou BiH, saopštili su iz Odbora za privredu i finansije SDS.

 

– Tri vladajuće oligarhije očigledno nemaju namjeru da se bave reformama, agendama, podizanjem privrede i standarda građana. Uspostavljajući NATO put zadovoljili su inostrane mentore i dobili licencu da vladaju – navodi se u saopštenju.

 

Dodaju da se to, koliko je isprazna priča o ozbiljnim reformama najbolje vidi iz izlaganja Tegeltije koje “više zvuči kao glasnogovornički izlet, a ne izlaganje jednog predsjedavajućeg, finansiste i stručnjaka”.

 

– Famozni Zakon o PDV koji se priprema već ko zna koliko vremena približio je javnosti tako što ništa nije rekao, barem ništa konkretno, no i to je dovoljno da razumijemo osnovnu poruku – navode u ovom Odboru.

 

Objašnjavaju da Tegletija navodi da se sve radi u korist privrede, te da “još nije jasno kako”. Navode da “ko zna da prevodi birokratski jezik akcizne koalicije ovo izlaganje može da pojednostavi.”

 

– Poruka je da nema ništa od smanjenja poreskog opterećenja ni za građane ni za privredu, građani treba da dočekaju poštenu državu za uvođenje nižeg poreza na osnovne životne potrebe, privrednici neka očekuju sniženje doprinosa, jer će doći do povećanja stope PDV – navode oni.

 

Dodaju da Vlast napada i uzima kao i u slučaju sa akcizama na gorivo, bez obraza, uz laži.

 

– Poznat je stav organa stranke SNSD Dodik da su nam stranci krivi za stanje privrede i ekonomije. Po najavama Tegeltije i stranačkih lidera, reformu zdravstva nam vodi Svjetska Banka, paket reformi je “usaglašen” sa međunarodnom zajednicom, željeznice već vidimo kako se oporavljaju, a Elektroprivreda po ko zna koji put naručuje organizacione studije – saopštili su u SDS.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *