Zvizdić razgovarao sa ambasadorima Norveške i Holandije

Politika

Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić upoznao je danas ambasadore Norveške i Holandije u BiH Guri Rusten i Rejnauta Vosa o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i ostvarenim ciljevima na evropskom putu.

 

Zvizdić je tokom odvojenih susreta sa ambasadorima u Sarajevu konstatovao da su odnosi BiH i njihovih zemalja prijateljski, ali da postoji prostor za unapređenje saradnje.

 

Tokom sastanka sa Rustenovom istaknut je značaj organizovanja biznis-foruma koji bi omogućili bolju saradnju i povezivanje privrednika, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

 

Rustenova je podsjetila da je Norveška veliki prijatelj BiH, a Zvizdić je zahvalio za dosadašnju podršku, posebno u oblasti investicija i ekonomske saradnje.

 

Zvizdić je Rustenovoj, koja je bila u oproštajnoj posjeti, zaželio uspjeh u nastavku diplomatske karijere.

 

Na sastanku sa ambasadorom Holandije konstatovano je da su evropske integracije, ekonomski razvoj, regionalna saradnja i podrška malim i srednjim preduzećima neophodni za iskorak ka stvaranju povoljnijeg ambijenta za investicije i za poboljšanje cjelokupnog standarda građana, navedeno je u saopštenju.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *