Socijalisti: Ustavni sud sahranjuje BiH!

Politika

Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije zalaže se za donošenje Zakona o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija i za odlučno zaustavljanje još jednog pokušaja narušavanja integriteta Republike Srpske, rečeno je nakon sjednice kluba koja je održana u Banjoj Luci.

 

Socijalisti poručuju da je davno prošlo vrijeme nametanja rješenja protiv interesa Srpske, te da svaki novi pokušaj ucjena i prelgasavanja udaljava Republiku Srpsku od BiH i služi jedino izazivanju kriza.

 

– Sva ta nastojanja i ovaj put će se razbiti o zid, ali postavlja se pitanje da li je u interesu Republike Srpske da i dalje budemo u okviru koji je očigledno destruktivan po Republiku Srpsku, jer nema izgleda da će se zaustaviti pokušaji destrukcije i destabilizacije. Nekad su visoki predstavnici bili zaduženi za stvaranje ovakvih kriza, a danas to radi Ustavni sud BiH. U ponedjeljak je sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske, gdje će po ovim pitanjima biti zauzeti stavovi i doneseni zaključci u interesu građana Srpske, a upravo je Narodna Skupština jedino mjesto gdje može da se raspravlja o interesima Republike Srpske. To što radi Ustavni sud može samo da sahrani BiH, jer Republika Srpska ima kapacitet, snagu i konsenzus da odbrani svoje interese – navodi se u saopštenju kluba.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *