Politički pokret “Banjaluka zove” predstavio program rada

Politika

Novoformirani politički pokret „Banjaluka zove“ koga su oformili nezavisni odbornici u Skupštini grada Banja Luka, Mirna Savić-Banjac i Saša Lazić predstavio je plan i program rada ove političke organizacije. Podršku novom političkom pokretu dali su i narodni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović.

 

Tim povodom, u Banjaluci je danas održana prva konvencija ove političke organizacije.

 

Narodni pokret „Banjaluka zove“, kako mu i ime kaže, radiće u interesu svojih sugrađana. Mirna Savić-Banjac kaže kako su u ovu avanturu, ušli čistih ruku i obraza, kao i da političke funkcije nisu cilj po svaku cijenu.

 

„Nemamo taj teret. Nemamo ništa u džepovima. Nemamo kome da se pravdamo. Niti koga da ispoštujemo, ako eventualno dođemo u priliku, a na tome radimo i vjerujemo da će doći taj trenutak da pokažemo i kao dio vlasti šta možemo i kako da realizujemo svoje ideje.“, kaže član Predsjedništva narodnog pokreta „Banjaluka zove“ Mirna Savić-Banjac.

 

Uprkos činjenici da je politička scena u Banjaluci, pa i BiH, veoma surova, iz pokreta „Banjaluka zove“ poručuju da nisu uplašeni. Saša Lazić je potvrdio da će ovaj pokret nastaviti djelovati opoziciono u Banjaluci, kao i da će podržati zajedničkog kandidata opozicije na predstojećim izborima za gradonačelnika Banjaluke.

 

„Kroz opoziciono djelovanje na narednim izborima osnovni cilj je promjena nenarodnog režima i sistema u Banjaluci. Ako se i ne uspije, cilj je da se stvori kvalitetna opozicija u ovom gradu i da se kaže stop političkoj pijaci i trgovini ljudima i da kažemo da imamo sigurne ljude koji će predstavljati značajan korektivni faktor u slučaju neuspjeha na izborima.“, kaže član Predsjedništva narodnog pokreta „Banjaluka zove“ Saša Lazić.

 

Pokret „Banjaluka“ poseban je i po činjenici da nemaju predsjednika već tročlano Predsjedništvo, koje pored odbornika u Skupštini Grada Banjaluka Mirne Savić-Banjac i Saše Lazića, čini i Dražen Milosavljević.

 

Podršku novom političkom pokretu dali su i narodni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *