Dodik danas otvara pitanje Komšićeve odgovornosti

Politika

Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH srpski član, Milorad Dodik, otvoriće pitanje odgovornosti aktuelnog predsjedavajućeg Željka Komšića, zbog prećutkivanja imenovanja novog stranog sudije Ustavnog suda BiH i važne prepiske sa predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava.

 

Komšić je drugoj dvojici članova prećutao da je u novembru dobio pismo od predsjednika Evropskog suda za ljudska prava, Linos-Aleksandra Sicilijanosa, u kojem se traži mišljenje Predsedništva o imenovanju stranog sudije u Ustavni sud BiH.

 

Iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, za RTRS je potvrđeno da su tek krajem januara saznali za imenovanje sudije Angelike Nusberger, zbog čega će biti pokrenuto pitanja Komšićeve odgovornosti.

 

Inače, ovo je prva sjednica Predsjedništva BiH nakon što je Narodna skupština Republike Srpske u ponedeljak usvojila Zaključke kojima predstavnike u zajedničkim institucijama obavezuje da ne učestvuju u donošenju odluka dok ne bude donijet zakon prema kojem u Ustavnom sudu BiH više neće biti stranih sudija.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *