Komšić odgovorio na Dodikov poziv da podnese ostavku

Politika

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se povodom poziva člana Predsjedništva Milorada Dodika da podnese ostavku.

 

Kako je Komšić rekao okupljenim novinarima ispred zgrade Predsjedništva u Sarajevu, on ima razumijevanja za njega u određenim situacijama, ali da o ovome neće raspravljati.

 

On je dodao kako sa “djetetom nema problema koje ima sa Miloradom Dodikom”.

 

“Mogu imati za razumijevanja za njegova stanja, ali ne mogu raspravljati s njegovim bijesnim glistama. To što se njemu ne sviđa što sam ja u Predsjedništvu, moraće da se strpi još dvije godine”, rekao je Komšić.

 

Dodik smatra da je Komšić izmanipulisao Evropski sud za ljudska prava i javnost tako što je dokument vezan za novu sutkinju Ustavnog suda BiH iz Njemačke navodno sakrio i dostavio odgovor bez konsultacija sa druga dva člana Predsjedništva BiH.

 

Predsjedavajući je nekoliko puta kazao kako je Dodik zapravo ponesen svojim interpretacijama Ustava BiH i zakona, te da se tako ne može raditi. Komšić je rekao da je dokument o sutkinji bio dostupan.

 

“Ako neko misli da je neko ovdje naivan i ako misli da će kroz interpretaciju Ustava i zakona doći do cilja, a što ne piše ni u Ustavu i zakonu, taj se grdno vara. Ja ga razumijem, on dolazi iz dijela BiH gdje je njegova riječ prva i posljednja. Ali on se mora navići da dolazi na posao i da čita dokumente. Ako misli da je nešto urađeno protiv Ustava BiH, nek se obrati tom ‘mrskom’ Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine”, rekao je Komšić.

 

On je dodao, odnosno ponovio raniji stav, da je Dodik talac svojim riječi i postupaka, te da se onda vraća unazad i negira rečeno.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *