Dodik razgovarao sa kineskim ambasadorom

Politika

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik informisao je danas ambasadora Kine u BiH Ji Pinga o novonastaloj situaciji nakon odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu, naglasivši da je je ta odluka bez pravnog i ustavnog osnova uperena protiv Republike Srpske i njenih interesa.

 

“Tim potezom oni su zašli bespravno u imovinu Republike Srpske i donijeli odluku da se zemljište prenese na nivo BiH, iako u Ustavu jasno piše da BiH nema imovinu i da ona pripada entitetima. Zbog toga nećemo prihvatiti tu odluku i nećemo učestvovati u odlučivanju u organima dok se ta odluka Ustavnog suda ne poništi”, rekao je Dodik, podsjetivši da se u BiH godinama krši međunarodno pravo.

 

Na sastanku održanom u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, ambasador Kine je istakao da ne podržava miješanje u unutrašnje poslove drugih zemalja, izrazivši nadu da će se i unutar BiH naći rješenje koje uvažava pravo i Ustav.

 

“Ambasador Kine zahvalio je srpskom članu Predsjedništva BiH na pismu podrške koje je među prvima uputio kineskom predsjedniku Xi Jinpingu i kineskom narodu u borbi na saniranju epidemije korona virusa koji je zahvatio pojedine dijelove Kine”, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

 

Član Predsjedništva BiH i ambasador Kine u BiH razgovarali i o unapređenju saradnje BiH i Kine na svim nivoima.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *