SDA: Krize u BiH će nestati kada odu Dodik i SNSD

Politika

Milorad Dodik je “već deceniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će krize nestati kada on i SNSD odu sa političke scene u Bosni i Hercegovini”, saopšteno je danas iz SDA.

 

U saopštenju za javnost SDA dodaje da će “Bosne i Hercegovine sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a”.

 

“Izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će krize nestati kada nestane BiH, ukazuje da Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije. Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanata Dejtonskog sporazuma, pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt sa najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije”, navedeno je u saopštenju SDA.

 

Kako SDA dodaje “bh. javnost vrlo dobro pamti da su u takvim konfliktima lideri bosanskih Srba uvijek izvlačili deblji kraj, ali i da su nažalost povlačili za sobom u stanje izolacije i nazatka i sve građane u entitetu RS”.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *