Petrić: Dodik rekao da zaključci NSRS ne važe za CiK

Politika

– Član Predsjedništva BiH iz RS Milorad Dodik i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija su nam jasno stavili do znanja, da se navedeni zaključci ne odnose na nas, rekao je Petrić.

 

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine Branko Petrić prokomentarisao je za Klix.ba jučerašnji odlazak na sastanak u Istočnom Sarajevu, a koju su sazvali Milorad Dodik i Zoran Tegeltija.

 

Petrić je rekao da je sastanak pozvan iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, a da je taj sastanak bio i medijski najavljen.

 

“Vidio sam da su pozvani svi i odazvali su se skoro svi rukovodioci, funkcioneri ili imenovana lica , prvenstveno iz Republike Srpske, a na koje bi se eventualno mogli odnositi posljednji zaključci Narodne skupštine RS. Član Predsjedništva BiH iz RS Milorad Dodik i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija su nam jasno stavili do znanja, da se navedeni zaključci ne odnose na nas, i da niko od nas ne traži ništa, čime je otklonjena svaka nedoumica u pogledu navedenih zaključaka, ukoliko ju je neko imao”, kazao je Petrić.

 

Kako kaže, moglo se zaključiti da su neki i tražili sastanak ili objašnjenja, pa je to realizovano na ovaj način.

 

“Odazvao sam se, a i prethodnih godina je bilo više sastanaka u sličnom formatu, samo ih niko nije problematizovao, u svojstvu ‘pozvane osobe’, a bilo mi je veoma korisno spoznati, odnosno na osnovu izlaganja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, procijeniti dinamiku usvajanja budžeta za 2020. godinu, bez kojeg nema sredstava za provođenje izbora početkom oktobra, pošto je raspisivanje tendera za javne nabavke za izbore već u toku, prvenstveno onih međunarodnog razreda”, rekao je Petrić.

 

Istakao je da nažalost, iz onog što je čuo, a o čemu je odmah po povratku na kolegiju obavijestio svoje kolege, CIK će morati hitno da traži preduzimanje vanrednih mjera sa ciljem osiguravanja sredstava za izbore, a neke mjere je već i sam preduzeo.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *