SDS: Dodik građanima pokušava bacati prašinu u oči

Politika

Umjesto da objasni građanima Republike Srpske zašto su trasirali put BiH u NATO i time lišili Srpsku i srpski narod bilo kakvih prava na odlučivanje po pitanju članstva u tu vojnu alijansu, Izvršni odbor SNSD današnjim zaključcima baca prašinu u oči građanima kako bi se zaboravila izdaja koju su počinili.

 

Saopšteno je ovo iz najveće opozicione stranke u Srpskoj nakon današnje sjednice IO SNSD na kojoj je, između ostalog, zaključeno da je glasanje SDS i PDP u Predstavničkom domu BiH za zakon o prestanku mandata članovima VSTS BiH eklatantan primjer izdaje interesa Republike Srpske, primjer produžene izdaje u vezi sa zaključcima Narodne skupštine.

 

Iz SDS poručuju SNSD da je “izdaja dostaviti lažiran dokument u Narodnu skupštinu Republike Srpske, lagati javnost i narodne poslanike da se MAP ne aktivira a NATO zvaničnicima pokloniti vojnu imovinu i obećati punopravno članstvo”.

 

– Izdaja je dobiti četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH glasovima SDS kako bi zauzvrat dobili mizerna dva ministarstva u Savjetu ministara i ugrozili poziciju Republike Srpske na nivou BiH. Izdaja je pristati na formiranje Savjeta ministara bez imenovanja svih ministara iz Republike Srpske – navodi se u saopštenju SDS.

 

Dodaje se da je izdaja glasati za komisiju za izbor članova CIK uprkos odluci da srpski predstavnici u institucijama BiH ne učestvuju u procesu odlučivanja.

 

Iz SDS poručuju i da jeizdaja imenovati i držati korumpirane ljude na čelu pravosudnih institucija koje treba da građanima ponude gram pravde i budu brana od režimskog lopovluka koji traje godinama, a koji ne poduzimaju ništa kada su u pitanju nasrtaji istih tih institucija na časne srpske generale.

 

– Izdaja je bahatošću ugrožavati ugled i dignitet NSRS pokušavajući najznačajniju instituciju našeg političkog sistema pretvoriti u protočni bojler za stavove partijskog izvršnog komiteta SNSD. Izdaja je gušiti svako pravo na drugačije mišljenje, prijetiti novinarima i predstavnicima naroda, urušavati institucije koje su nastale žrtvom vojnika Vojske RS i za koje je plaćena velika cijena – ističe se u saopštenju.

 

Iz SDS su članovima Izvršnog komiteta SNSD poručili da “siđu među narod i da čuju šta građani zaista misle o njima i strahovladi koju poslednjih 15 godina provode u Republici Srpskoj”.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *