Vukanović: Gdje je nestalo 1,4 miliona KM?

Politika

Raspravom o Nacrtu zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti nastavljena je 9. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

 

Već na samom početku poslanik Nebojša Vukanović ušao je u oštru raspravu sa predsjednikom NSRS Nedeljkom Čubrilovićem koji ga je opominjao da se drži dnevnog reda i da ne priča o osobama koje nisu prisutne u sali.

 

Vukanović je potom pred poslanicima pročitao pravosnažnu presudu koju je, kako tvrdi, donio Okružni sud u Banjaluci, a po kojoj je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske kupio poslovni prostor u Trebinju koji je platio 1,8 miliona KM od osobe koja je prethodno taj objekat kupila za tek 430.000 KM.

 

– Prostor je kupio Srđan Šućur od jedne firme, a potom prodao Fondu za tri puta veću cijenu. I tu nije sav problem. Još veći problem je što Šućur nije isplatio tih 430.000 KM toj firmi, pa je ona podnijela tužbu i kupoprodajni ugovor je u međuvremenu poništen. Samim tim ugovor o kupoprodaji koji je Fond potpisao sa Šućurem ne vrijedi. Dakle, FZO je dao 1,8 miliona maraka i ne može da uknjiži na sebe taj prostor – rekao je Vukanović.

 

On je naveo da je za tri puta veću cijenu za koju je Fond kupio zgradu odgovoran biši direktor FZO, a prozvao je i poslanicu Valeriju Lakić.

 

Vukanović se obrušio i na poslanika Ognjena Žmirića kojeg je optužio za nezakonitu kupovinu zgrade mašinskog servisa površine 20 puta 40 za 65.000 KM i zemljište jedne firme u stečaju u Gradiški.

 

On je optužio Žmirića da je zloupotrijebio svoju političku funkciju za nezakonitu kupovinu zemljišta.

 

Žmirić mu je oštro odgovorio da mu je sad jasno zašto Vukanovića toliko osoba tuži i zašto gubi sporove.

 

– Bilo bi korektno da prvo provjerite informacije prije nego ih iznesete javno. Pominjete da sam se okoristio i uzeo neko zemljište i objekat što nije tačno. Ne radi se o nikakvom zemljištu. Tačno je da je moj brat kupio navedenu zgradu, ali sve je bilo transparentno. Bio je javni poziv za kupovinu te zgrade. Licitacija je održana tri puta i mogao je da je kupi bilo ko – naveo je Žmirić.

 

U raspravu se uključio i poslanik Miladin Stanić koji je upitao vladajuću većinu zašto ćuti na pljačku i upitao gdje je nestala razlika od 1,4 miliona KM.

 

– Ko je odgovoran, zašto ćutite. Gdje je policija, da li je radila išta po ovom pitanju? Ovo je evidentno, dokazano i postoji presuda – naveo je Stanić.

 

On je predložio da se kopija navedena presuda podijeli poslanicima i svim ostalima koji žele da je vide.

 

Stanić je upitao ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića da li je upoznat sa tim da je FZO objekat vrijedan 430.000 KM platio 1,8 miliona KM.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *