Dodik poručio da se neće povući iz Savjeta ministara

Politika

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da se SNSD neće povući iz Savjeta ministara, te ocijenio da je neozbiljan takav prijedlog potpredsjednika SDA Adila Osmanovića.

 

“Treba da prepustimo (lideru SDS-a Mirku) Šaroviću i ostalima da nastave da izdaju interese Republike Srpske? Je l’ to on želi?”, upitao je Dodik.

 

Dodik je naglasio da SNSD ima jasnu politiku i da podržava stavove i zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

 

“U tom pogledu, kao što oni sprovode svoje, mi ćemo nastaviti da sprovodimo naše jasno utvrđene politike”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

 

Potpredsjednik SDA Adil Osmanović pozvao je SNSD da se povuče iz Savjeta ministara ukoliko nije u stanju da se nosi sa izazovima bez blokada.

 

“Ustavni sud BiH i OHR – dio paketa protiv Republike Srpske”

 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da su OHR i Ustavni sud BiH dio paketa protiv Republike Srpske s ciljem njene degradacije.

 

“To je višegodišnja podmukla aktivnost usmjerena prema Republici Srpskoj s ciljem da se uruši njene dejtonske pozicije. Situacija u BiH ostaje složena jer njenom dešavanju doprinosi i međunarodna zajednica koja podržava bošnjačka opredjeljenja i ne dozvoljava odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci.

 

On je naglasio da je na sjednici razgovarano o migrantskoj krizi te da je Izvršni komitet SNSD-a odbio mogućnost da Oružane snage BiH budu angažovane na granici prema Srbiji i Crnoj Gori jer to ne bi doprinijelo rješavanju krize.

 

“Podržavamo opredjeljenje da nema pravljenja centara za migrante u Srpskoj i ostaćemo dosljedni u primjeni ranije utvrđene politike”, istakao je Dodik.

 

Govoreći o pojavi korana virusa u Srpskoj, lider SNSD-a je rekao da Izvršni komitet podržava mjere koje su preduzele zdravstvene ustanove u Republici srpskoj s ciljem hitnog reagovanja.

 

Dodik je rekao da je podržana inicijativu Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske za donošenje novog poslovnika o radu parlamenta kako bi bilo više reda u radu Narodne skupštine, spriječene zloupotrebe i vraćen dignitet toj zakonodavnoj instituciji.

 

Predsjednik SNSD-a je naglasio da u narednih tri do pet dana očekuju izjašnjenje predsjednika Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Miće Mićića u vezi sa postignutim sporazumom o zajedničkom djelovanju u Bijeljini.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *