Šarović ponudu SNSD prema Bijeljini okarakterisao kao napad na SDS

Politika

– Ova ponuda SNSD-a prema gradu Bijeljini je napad na SDS, kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović u izjavi za N1.

 

“Smatrali smo da je konceptualno za SDS neprihvatljivo ići u koaliciju sa SNSD-om. Dodik je praktično frontalno krenuo na SDS i on neće stati”, izjavio je Šarović.

 

Komentarišući potpisivanju koalicionog sporazuma Miće Mićića sa SNSD-om, Šarović kaže da će veoma brzo donijeti odluku o tome.

 

“Već dva, tri mjeseca stranka pokušava naći odgovarajuće rješenje i “prelomili” smo na prošloj sjednici. Ova ponuda SNSD-a prema gradu Bijeljini je napad na SDS”, kazao je Šarović i dodao:

 

“Ovo nije borba za pojedinca, za nekog važnog člana u stranici. Ovo je borba za stranku. Moraćemo primijeniti one mjere koje nam predstoje”.

 

Na pitanje o isključenju Mićića iz stranke, Šarović kaže da će primijeniti neophodne mjere kako bi sačuvali SDS u Bijeljini.

 

“Sigurno da postoji sukob u stranci, kao što je bilo i ranije. Oni koji misle da je bolje se prikloniti vlasti, da treba ići s njima dijeliti plijen – vjerovatno takvih razmišljanja ima još. Ja sam rekao da su to oni što su jednom nogom u SDS-u, a glavom u SNSD-u.

 

Ovo je poruka njima. Mi ne možemo u SDS-u dozvoliti različite koncepte. Ljudi u SDS-u koji nikada nisu rekli riječi protiv aktuelne vlasti se varaju ako misle da se može pobijediti na takvom konceptu”, naglasio je predsjednik SDS-a komentarišući odnos u stranci i postojanje sukoba unutar stranke.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *