Borenović: Marković nije dobio saglasnost PDP za saradnju sa SNSD

Politika

Predsjedništvo PDP-a nije razmatralo, niti dalo saglasnost za pospisivanje bilo kakvog koalicionog sporazuma u Bijeljini“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

 

On je najavio da će organi PDP-a preduzeti adekvatne korake u vezi sa ovom situacijom.

 

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Slaviša Marković danas je u Bijeljini potpisao koalicioni sporazum sa predsjednikom Gradskog odbora SNSD u tom gradu Nedeljkom Ćorićem i to o zajedničkom učešću u vlasti prije i nakon lokalnih izbora. Takođe sporazumom se predviđa i podrška zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Bijeljine.

 

Borenović kaže da statut PDP-a jasno propisuje da Predsjedništvo PDP-a gradskim i opštinskim odborima daje saglasnost kod zaključivanja koalicionih sporazuma na nivou jedinica lokalne samouprave, što nije bio slučaj u Bijeljini.

 

Protiv sporazuma koji je danas potpisao sa SNSD-om Slaviša Marković je i potpredsjednica PDP Jelena Trivić, koja takođe navodi da Marković nije imao saglasnost Predsjedništva PDP.

 

“Koalicioni sporazum između gradskih odbora PDP i SNSD Bijeljine nije imao saglasnost Predsjedništva stranke”, komentar je Jelene Trivić,

 

Ona kaže da je Predsjedništvo jedini organ koji može da pruži saglasnost na ovakve sporazume i te saglasnosti nije bilo, niti je sjednica na tu temu održana.

 

“Moj lični stav o koalicijama sa SNSD-om je mislim svima dovoljno poznat”, kazala je Jelena Trivić u izjavi BN-u.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *