Selak: Vrijeme za slogu i solidarnost

Politika

Epidemija virusa nije ni prvi ni posljednji izazov za narod Republike Srpske, a kao i svaki put do sada ključ je u našem jedinstvu, solidarnosti i zajedničkom radu na prevazilaženju problema, poručio je predsjednik Socijalističke partije Srpske – SPS Goran Selak.

 

On ističe da je izuzetno važno poštovati odluke i mjere nadležnih institucija i pažljivo filtrirati vijesti koje stižu sa svih strana a u cilju suzbijanja dezinformisanja i panike.

 

– Republika Srpska ima stručnjake i institucije koji već danima djeluju na prevenciji i donošenju mjera za suzbijanje epidemije. To međutim nije samo njihov posao, nego zadatak za sve nas. Da se pridržavamo uputstava i mjera i da budemo odgovorni i solidarni. Svako od nas mora da povede računa o starima, hroničnim bolesnicima i drugim ugroženim kategorijama. Njihovo zdravlje je odgovornost svakog pojedinca i bez obzira na to kako će se razvijati situacija, prioritet treba da nam budu upravo najugroženije kategorije. U narednim danima svi treba da se organizujemo koliko možemo, da provodimo mjere nadležnih i da posebnu pažnju obratimo na stare i nemoćne – istakao je Selak.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *