Komšić u izolaciji nakon posjete Kanadi

Politika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić još se nalazi u izoloaciji nakon posjete Kanadi, ali će učestvovati u radu današnje vanredne sjednice Predsjedništva putem videolinka, rečeno je u Komšićevom kabinetu.

 

Vanredna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine biće održana danas u 17 časova nakon što je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio zahtjev za održavanje sjednice u vezi s pandemijom virusa korona (Covid-19).

 

Na sjednici bi trebalo biti razgovarano o mjerama za sprečavanje širenja virusa u BiH te o ekonomskim mjerama koje je potrebno preduzeti kako bi se zaštitila privreda.

 

Takođe, na sjednici bi trebali biti članovi Savjeta ministara BiH, entitetski premijeri, gradonačelnik Brčko Distrikta i entitetski ministri zdravlja.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić nalazi se u dobrovoljnoj samoizolaciji nakon prošlosedmičnog povratka iz posjete Kanadi, gdje je, između ostalog, imao susret s premijerom Džastinom Trudeom. Supruga kanadskog premijera testirana je pozitivno na virus korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *