Vukanović: Suluda i opasna odluka o uvođenju vanrednog stanja

Politika

Odlučio sam da danas ne putujem u Banjaluku i ne prisustvujem novoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj treba da se, bez prisustva javnosti, donese besmislena, suluda i opasna odluka o uvođenju vanrednog stanja u Srpskoj.

 

Poručio je narodni poslanik Nebojša Vukanović, dodajući da je to „uvod u potpunu diktaturu i jednoumlje, kakve su im skrivene namjere i ciljevi, šta nas očekuje u narednom periodu“.

 

– Mislim da nema smisla prisustvovati posebnoj sjednici, niti bilo kojoj drugoj, bez prisustva javnosti. Ipak nas su birali građani da zastupamo njihove interese i naravno da ih interesuje kakve je trenutna situacija u Republici Srpskoj – rekao je Vukanović.

 

Dodaje da je ranije bilo slučajeva da se javnos isključi sa pojedini tačaka, ali da je ovo prvi put da se javnost isključi iz cijele sjednice.

 

– Ne vidim nijedan razlog da se uvodi vanredno stanje, niti da se zatvara sjednica za javnost. Ništa ne mogu dodatno da urade što nisu već u radili do sada, sve mjere su preduzete, Cilje da je da se ponisi Narodna skupština RS, kao jednia koja još nije pod apsolutnom kontrolom jednogčovjeka i režima – rekao je Vukanović, između ostalog.

 

(Srpskainfo)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *