SPS ponudio 20 kratkoročnih ekonomskih mjera

Politika

Socijalistička partija Srpske predstavila je danas set od 20 kratkoročnih ekonomskih mjera , koje će uputiti i nadležnim institucijama u vidu prijedloga za uklanjanje posljedica epidemije u Republici Srpskoj.

 

U SPS ističu da je neophodno preduzeti korake za spašavanje radnih mjesta, pomoć privrednim društvima i saniranje posljedica ekonomske krize prouzrokovane epidemijom korona virusa.

 

– Cilj nam je da pomognemo i da uz pomoć tima ekonomista i stručnjaka damo prijedloge za rješenje problema sa kojim se svi suočavamo – kažu u Socijalističkoj partiji Srpske.

 

 

Predsjednik SPS Goran Selak ističe da su u izradi mjera učestvovali stručni i iskusni ekonomisti, te da su nakon izrade obavljene dalje konsultacije i dorade sa stručnim licima i da su mjere prilagođene realnom stanju i aktuelnoj situaciji.

 

– Radi se o mjerama koje nisu populističke i megalomanske, nego su predložene na osnovu realnog stanja i od strane struke. Želimo da na ovaj način da damo svoj doprinos i pomognemo nadležnim institucijama da sa što manje posljedica prebrodimo ovu krizu, kao i da budemo na raspolaganju kao partneri u budućim aktivnostima na saniranju posljedica epidemije – kaže Selak.

 

U SPS smatraju da Republika Srpska ima snagu i kapacitet, kao i resurse koje može iskoristiti za umanjenje štete po privredu, te apeluju da se po hitnom postupku izmijene zakonska i podzakonska rješenja u cilju efikasnijeg upravljanja resursima i što bržeg oporavka ekonomije.

ПРИЈЕДЛОГ МЈЕРА_СПС5240910280975770327

Istinito

 

Tagged

1 thought on “SPS ponudio 20 kratkoročnih ekonomskih mjera

  1. Ovo je jadno. Ko u toj stranci ima neku regularnu školu? Vidi se da smo skroz potonuli i ekonomski i moralno. Odakle su nesrećnici prepisali jer iz njihovih glava nije sigurno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *