Radončić: Dok ne razjasnimo sve nema povrataka državljana BiH avionima

Politika

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić prokomentarisao je upozorenje Vjekoslava Bevande o kršenju propisa Savjeta ministara BiH, a u vezi sa zatvaranjem aerodroma za promet putnika i letom koji je organizovan na relaciji Sarajevo – Stokholm – Sarajevo.

 

Radončić ističe da je Bevanda načelo upravu i da je potrebno razjasniti na nivou Savjeta ministara BiH i Kancelarije za zakonodavstvo šta se to podrazumijeva pod humanitarnim letom i da li tu spada repatrijacija.

 

– Razumijem želju gospođe Turković (ministarka spoljnih poslova BiH) da našim građanima organizujemo dolazak, ali sa druge strane mi moramo brinuti i ko će ih primiti i gdje će biti smješteni i ko će raditi s njima da ne bismo napravili novi klaster – smatra prvi čovjek Ministarstva bezbjednosti BiH.

 

Kaže nam da će već danas biti obavljene konsultacije u Savjetu ministara.

 

– Ja neću potpisati nijedan novi nalog Graničnoj policiji BiH da otvori aerodrom dok se ova situacija jasno i pravno ne rasčisti – dodao je Radončić za Klix.

 

Na pitanje da li postoje najave o novim letovima odnosno povratku državljana BiH iz drugih zemalja, ministar Radončić kaže da postoji u najavi jedan let, ali da se on neće dogoditi sve dok Savjet ministara BiH ne donese novu odluku ili dopuni već postojeću.

 

S druge strane strani državljani koji se nalaze u BiH bez problema će moći napustiti zemlju.

 

– Stranci mogu slobodnu putovati iz BiH. Njihove zemlje mogu vršiti evakuaciju svojih građana i tu neće biti nikakvih proboema – izjavio je Radončić.

 

Podsjetimo da je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda uputio pismo, tačnije upozorenje na kršenje propisa Savjeta ministara BiH u vezi s organizacijom aviona koji je u nedjelju iz Sarajeva prevezao putnike u Švedsku, a iz Stokholma vratio državljane BiH.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *