Borenović: U BiH sve moguće ako ste Dodikov prijatelj

Politika

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, ispričao je za N1 da je “slučaj lažnog Predstavništva Republike Srpske u Izraelu” na najbolji mogući način ilustruje način na koji funkcioniše vlast u RS.

Borenović je kazao da se radi o očiglednom izvlačenju novca i da cijeli slučaj mora istražiti policija.

“Očigledno je cilj izvlačenje novca. Radi se o stotinama hiljada maraka. Iz Ministarstva inostranih poslova Izraela potvrđeno je da oni nemaju nikakvu komunikaciju s Predstavništvom RS i da ono ne postoji dvije godine. Postavlja se opravdano pitanje: ko ima pravo da plaća nepostojeće predstavništvo? Vjerovatno taj novac ide na privatne račune i ovo je pravo pitanje za policiju i istražne organe. Jer, kako je moguće da se jedan čovjek nagrađuje tolikim novcem iz budžeta Republike Srpske, a novca nema za osnovne potrebe građana”, zapitao se Borenović u razgovoru za N1.

On tvrdi da je veza Dodika i navodnog šefa Predstavništva RS Arie Livna – snažna.

“Njegova veza s Miloradom Dodikom je vrlo snažna, on je njegov savjetnik, čovjek koji ima punu zaštitu i očigledno je u ovoj zemlji sve moguće ako ste bliski prijatelj s predsjednikom Republike Srpske. Zato smo mi snažno osudili ova dešavanja i borimo se protiv tih anomalija u društvu u kojem živimo”, dodao je prvi čovjek PDP-a.

Čuda su, dodao je Borenović, moguća kad ste prijatelj s Miloradom Dodikom.

“Ne znam šta treba da se desi da bi se zajedno pokazalo da su ovdje čuda moguća i da je ovdje pravilo sve što je izopačeno u normalnom svijetu. Ovo je apsurd. Sve što je u normalnom svijetu za zatvor i kaznu, u Dodikovom je za pohvalu i nagradu”, zaključio je.

Podsjećamo, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak pozvao je prije nekoliko dana premijerku Republike Srpske Željku Cvijanović da hitno preduzme odgovarajuće mjere i spriječi, kako kaže, dalje urušavanje ugleda ovog entiteta i BiH zbog “Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, koji u toj zemlji ne postoji već dvije godine”.

U pismu upućenom premijerki RS, Crnadak navodi da je zvanično obaviješten da su izjave visokog funkcionera izraelskog Ministarstva vanjskih poslova Dana Oriana o Predstavništvu RS autentične i istinite, te da predstavljaju zvaničan stav institucija Izraela, odnosno da Predstavništvo u toj zemlji ne postoji već dvije godine, da nema nikakvih aktivnosti, te da se “bivši šef bivšeg Predstavništva lažno predstavlja”.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *