Radončić: Vrijeme je da se migranti izbace iz BiH

Politika

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić poručio je da je vrijeme da se migranti izbace iz Bosne i Hercegovine, te da će već ove sedmice započeti kampanju kako bi se taj problem riješio.

 

– Moramo napraviti situaciju da migrante deložiramo odnosno vratimo nazad iz BiH. Mnogi su mislili da je to humanitarno pitanje, napokon su svi shvatili da je to bezbjedonosno pitanje – rekao je Radončić.

 

On ističe da BiH ne može podnijeti sedam ili osam hiljada migranata jer to ozbiljno utiče na komoditet građana. Stoga će, kako dodaje Radončić, već ove sedmice započeti kampanju zasnovanu na zakonu da se priprema plan izbacivanja migranata iz BiH.

 

– Namjerno koristim taj izraz jer nisu ovdje u pitanju ratni migranti, ovdje su u pitanju ilegalni ekonomski migranti iz Pakistana, Afganistana i mnogih zemalja koje su bogatije od BiH. Mi kao država moramo da taj balast, koji je i ekonomski, i socijalni, i kulturološki skinemo sebi sa vrata – naveo je Radončić.

 

View this post on Instagram

BALAST ILEGALNIH MIGRANATA MORAMO SKINUTI SEBI SA VRATA I DELOŽIRATI IH IZ BiH Mi moramo napraviti situaciju da migrante deložiramo odnosno vratimo nazad iz BiH. Mnogi su mislili da je to humanitarno pitanje, napokon su svi shvatili da je to sigurnosno pitanje. Ova zemlja ne može podnijeti 7-8 hiljada migranata to ozbiljno utječe na komoditet naših građana i ja ću već ove sedmice započeti kampanju zasnovanu na Zakonu da se priprema plan njihove repatrijacije, odnosno njihovog izbacivanja iz BiH. Namjerno koristim taj izraz jer nisu ovdje u pitanju ratni migranti, ovdje su u pitanju ilegalni ekonomski migranti iz Pakistana, Afganistana i mnogih zemalja koje su bogatije od BiH i mi kao BiH moramo da taj balast koji je i ekonomski, i socijalni, i kulturološki skinemo sebi sa vrata.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *