Nema dogovora u Savjetu ministara o povlačenju sredstava MMF

Politika

Savjet ministara na današnjoj vanrednoj, telefonskoj sjednici nije donio odluku o povlačenju sredstava Instrumenta za brzo finansiranje (RFI) od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), s ciljem finansiranja povećanih potreba zdravstvenog sektora i mjera ekonomske stabilizacije.

 

Za odluku nisu glasali ministri inostranih poslova Bisera Turković, bezbjednosti Fahrudin Radončić i odbrane Sifet Podžić, te zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Dževad Mahmutović.

 

Savjet ministara donio je odluku o davanju ovlaštenja ministru finansija Vjekoslavu Bevandi za izdavanje promisorne note za povlačenje sredstava RFI od MMF-a u iznosu od 265,2 miliona Specijalnih prava vučenja u protivvrijednosti konvertibilne marke po kursu na dan povlačenja sredstava, saopšteno je iz Savjeta ministara.

 

Ministarstvo finansija i trezora zaduženo je da promisornu notu dostavi Centralnoj banci BiH, a sredstva koja budu povučena na osnovu toga biće raspoređena posebnom odlukom Savjeta ministara, u skladu sa potpisanim Pismom namjere.

 

Odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u “Službenom glasniku BiH”, saopšteno je iz Savjeta ministara.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *