Sjednica Glavnog odbora PDP-a

Politika

Članovi Glavnog odbora PDP-a razmatraće na danas (subota) aktuelnu političku situaciju u BiH i RS, a poslije sjednice trebalo bi da budu poznati i datumi kada će ta stranka birati nove lokalne čelnike u četiri grada u RS.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović potvrdio je da su na dnevnom redu sjednice “stvari važne uopšte za Srpsku i BiH”, ali i stanje unutar stranke koje se tiče najavljenih sabora u Banjaluci, Doboju, Zvorniku i Prijedoru.
– Pred nama je da dogovorimo redovne aktivnosti unutar stranke i sprovođenje zaključaka u vezi sa radom radnih grupa u ta četiri grada, ali će se najviše govoriti o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH, koja je veoma teška. Očekujem da će Glavni odbor donijeti važne i jake zaključke u vezi sa tim – rekao je Borenović.

Govoreći o najavljenom ukrupnjavanju političke scene u RS, naglasio je da i dalje traju razgovori sa NDP-om.

– Sve ide u dobrom pravcu, a veoma brzo ćemo imati konkretne stvari da saopštimo – rekao je Borenović. Završetak unutarstranačkih izbora u SDS-u i PDP-u, koji se biti u maju, čekaju nestrpljivo u ostalim opozicionim strankama i pokretima jer nakon što ključni opozicioni igrači poslože stanje u svojim redovima, kako su najavili, slijedi ujedinjavanje. Vrh stranaka vodi ozbiljne pregovore s ciljem ukrupnjavanja političke scene koji bi mogli da rezultiraju spajanjem PDP-a i NDP-a, NS-a i radikala u jedan blok, dok bi uz SDS stali ostali opozicionari.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *