Emil Vlajki: Zapadu se žuri da napravi veliku Albaniju

Politika

Profesor političkih nauka Emil Vlajki smatra da se Zapad nedvosmisleno trudi da u što kraćem roku napravi “veliku Albaniju” i da je “dao mig” Albancima u Makedoniji da je za to došao odgovarajući momenat.

-Našli su i makedonskog kvislinga Zaeva (lidera SDSM-a Zorana) koji je, po naredbi svojih zapadnih gospodara, odlučio da se, u dosluhu sa Albancima, Makedonija podijeli na dva dijela. Zaev je svojim lažnim programom jednom uspio prevariti narod da glasa za njega. Ali kada je objelodanio svoj istinski, izdajnički program, makedonsko stanovništvo se diglo na noge, a ono je većina u toj zemlji, naveo je Vlajki.

Prema njegovim riječima, sreća je što je makedonski predsjednik Đorđe Ivanov odmah shvatio o čemu se radi, te je odbio dati mandat Zaevu da sastavi vladu i hrabro odolio pritiscima Zapada.

-U ovom času, Zapad u Makedoniji radi potpuno istu krvavu stvar koju je uradio u Jugoslaviji, BiH i u Srbiji, izaziva raspad i stvaranje muslimanskih tvorevina. Spreman je da, radi američkih geostrateških interesa, izazove novi građanski rat na Balkanu. Možda se u ovom času kriza u Makedoniji nekako i razriješi, ali to neće dugo trajati, smatra Vlajki.

On je ocijenio da bi “nakon otimanja Kosova, unaprijed određenog puštanja Ramuša Haradinaja, čime se Zapad ruga Srbima, i izazivanja građanskog rata u Makedoniji, premijer Srbije Aleksandar Vučić trebalo da prestane sa božanskim pranjem”.

-Mislim da mu je jasno da će, ako se ova prljava igra nastavi, Albanci za par godina doći do Niša, a da Raška čeka novi mig Zapada da bi i ona krenula putem samostalnosti, dodao je Vlajki.

Vlajki navodi da Vučić ima kvalitete velikog državnika i da je sada krajnji momenat da nastupi odlučno, da prestane sa “jalovom retorikom i naizgled oštrim verbalnim nastupima koji se nikada ne konkretiziraju”, a sve u ime “evropskog puta”, te navodnog mira u regiji.

-Što više priča o miru, rat je sve bliži, dodao je Vlajki.

On smatra da bi Vučić trebalo da osudi ponašanje Zapada u Makedoniji, izdejstvuje stvaranje zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji i “natjera Brisel i Vašington da prestanu da podržavaju velikoalbanske ambicije”.

-Posjeduje i načine kako da to uradi, samo treba stisnuti petlju i ugledati se na Ivanova. Ako to sada ne učini, jao si ga Srbiji. Neće od nje ostati čak ni beogradski pašaluk, upozorio je Vlajki.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *