Pandurević: Inicijativa za smijenu Siniše Ilića zbog vaskršnjeg slavlja

Politika

SDS i PDP najavili inicijativu za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova u Savjetu ministara Siniše Ilića zbog proslave Vaskrsa u većem društvu u vrijeme zabrane okupljanja usljed epidemije virusa korona

 

Član Glavnog odbora SDS Aleksandra Pandurević najavila je da će Klub poslanika SDS-a i PDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH sutra predati inicijativu za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova u Savjetu ministara Siniše Ilića zbog proslave Vaskrsa u većem društvu u vrijeme zabrane okupljanja usljed epidemije virusa korona.

 

Pandurevićeva očekuje da reaguje i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, jer je riječ o krivičnom djelu za koje je Krivičnim zakonikom propisana i zatvorska kazna do dvije godine.

 

“Takvo bahaćenje, ruganje narodu i mjerama za sprečavanje širenja pandemije, zaslužuju svaku vrstu sankcija. Većina građana Republike Srpske nije svojim roditeljima pokucala na vrata i čestitala Vaskrs, niti ih je vidjela dva mjeseca, poštujući preporuke i mjere i štiteći zdravlje drugih”, istakla je Pandurevićeva.

 

Ona je dodala da je Ilić okupio veću grupu ljudi, da su kršili policijski čas i propise o obaveznoj fizičkoj distanci i nošenju maski i rukavica, te sve to prenosili posredstvom društvenih mreža.

 

Video sporne vaskršnje proslave možete pogledati OVDJE.

 

Povodom ovog okupljanja, oglasio se i zamjenik ministra civilnih poslova u Savjetu ministara Siniša Ilić. On kaže da je u krugu porodice proslavio Vaskrs u vlastitoj kući.

 

“Radilo se o porodičnom slavlju na kome je bio moj kum, šurak, dva rođaka, dakle ljudi sa kojima sam svaki dan zajedno. To je bilo čisto porodično okupljanje za najradosniji hrišćanski praznik. Takođe, radi potpuno transparentnog informisanje javnosti i mog otvorenog stava, navodim da sam spreman da se o mom načinu uskršnjeg slavlja meritorno raspravim u organima Republike Srpske ili Ujedinjene Srpske ili Srpske pravoslavne crkve, a nikako u probosanskim medijima koji konstantno targetiraju svakog srpskog funkcionera”, rekao je Ilić.

 

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da će se stranka u srijedu, 13. maja, izjasniti o situaciji u vezi sa vaskršnjim slavljem zamjenika ministra civilnih poslova u Savjetu ministara Siniše Ilića, kadra ove stranke.

 

Stevandić je naveo da je Ilić dao izjavu da je riječ o porodičnoj proslavi Vaskrsa.

 

“Ne bi trebalo oni koji su bili u prvim redovima na kongresu SDA to da procjenjuju, posebno što se zna njegov odnos prema patrijarhu i Crkvi”, rekao je Stevandić komentarišući najavu inicijative SDS-a i PDP-a za smjenu Ilića.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *