Skoko: U pripremi inicijativa za smjenu Đokića

Politika

Šef kluba poslanika Socijalističke partije Srpske u Narodnoj Skupštini RS i član Predsjedništva SPS Maksim Skoko otkriva za Srpskainfo da organi SPS razmatraju podnošenje zahtjeva prema parlamentu Srpske za smjenu ministra rudarstva i energetike u Vladi RS Petra Đokića.

 

Skoko je o ovom razgovarao sa predsjednikom NSRS Nedeljkom Čubrilovićem, a u SPS kažu da je njihov raniji stav bio da se sa inicijativom za smjenu čeka do ukidanja vanrednog stanja, o čemu će se odlučivati na predstojećoj sjednici.

 

– Svaki narodni poslanik može da podnese inicijativu prema Narodnoj skupštini, a stav kluba SPS je da ministar Đokić svojim djelovanjem nanosi štetu ugledu Vlade i institucija Republike Srpske. Tačno je da sam razgovarao sa predsjednikom Čubrilovićem o ovoj temi – ističe Skoko.

 

On kaže da je inicijativa za smjenu ministra ujedno i nešto što od SPS traže njihovi članovi.

 

Skoko podsjeća da je Klub poslanika SPS u NSRS, zajedno sa velikim brojem članova te stranke, napustio Đokićevu partiju jer je kao predsjednik zbog „svojih djela i postupaka izgubio povjerenje većine članstva“.

 

– Kao ministar, takođe, nema povjerenje nas narodnih poslanika i smatramo da treba da bude smjenjen. Jedan od razloga za smjenu je i činjenica da ministar i u vanrednom stanju nastavlja da radi ono zbog čega smo ga već pozivali na ostavku. Radi se o nelegalnom davanju koncesija za eksploataciju kamena, gdje je Đokić ponovo postupio protivno mišljenju Pravobranilaštva i dodijelio koncesiju firmi koja je, kao i on sam, pod istragom Tužilaštva zbog sumnji na krivična djela kao i oštećenje budžeta Srpske u iznosu od milion maraka – tvrdi Skoko.

 

Podsjećamo, lider SP i ministar rudarstva i energetike u Vladi RS Petar Đokić već duže vrijeme je pod lupom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

 

– Istražni organi prečešljavaju poslovanje ministra, posebno onaj dio koji se odnosi na ETF Rudnik i termoelektrana Stanari, a zaprimljen je i izvještaj MUP koji se odnosi na izuzimanje dokumentacije u vezi sa poslovanjem ovog privrednog subjekta- saopšteno je ranije iz Tužilaštva.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *