PDP pozvao da se ukine policijski čas

Politika

– Nakon skoro puna dva mjeseca, koliko građani Republike Srpske žive pod policijskim časom, krajnje je vrijeme da isti bude ukinut, saopšteno je iz PDP.

 

“Za odluku o ukidanju policijskog časa nije potrebno čekati sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, pa naknadno ukidanje, kao što je najavljeno iz Vlade RS, budući da istu može i danas donijeti Republički štab za vanredne situacije, na način kako je ova mjera i uvedena”, stoji u saopštenju.

 

Dodaju da ne postoji niti jedan opravdan razlog da policijski čas ostane na snazi.

 

“Ni Svjetska zdravstvena organizacija, niti ijedan domaći ili međunarodni stručnjak, nisu naveli da je virus korona opasniji ili da postoji veća mogućnost širenja u određeno doba dana. Uz postojanje važećih epidemioloških mjera zaštite od virusa, ograničenja javnih okupljanja, policijski čas u ovom momentu se može posmatrati samo kao još jedna nepotrebna, a represivna mjera”, naglašavaju u saopštenju.

 

Iz PDP-a pozivaju Republički štab za vanredne situacije i Vladu Republike Srpske da hitno donese odluku o ukidanju ove mjere koja je odavno postala bespotrebna, uz opravdanu sumnju u smisao i potrebu postojanja policijskog časa i u proteklom periodu.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *