Savjet ministara završio sporna imenovanja u institucijama BiH

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija saopštio je da je Savjet ministara danas završio imenovanja na pozicije u institucijama BiH za koje su završene konkursne procedure.

 

– Na prvoj sjednici riješili smo ono što je već nekoliko mjeseci tačka spora i neslaganja unutar Savjeta ministara i političkih partija koje čine većinu u Parlamentarnoj skupštini i Savjetu ministara, a to je bio zahtjev da se završe imenovanja na one pozicije za koje su završene konkursne procedure – rekao je Tegeltija na konferenciji za novinare u Sarajevu.

 

Prema njegovim riječima, danas su imenovani direktor Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) Darko Ćulum, Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Draško Milinović, Službenog lista BiH Dragan Prusina i za direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova imenovan je Marko Vujević.

 

– To su bila imenovanja za koja su provedene redovne konkursne procedure – rekao je Tegeltija i dodao da su na ovoj sjednici razmatrane i tačke poput isticanja mandata rukovodilaca pojedinih institucija BiH i potrebe za raspisivanjem konkursa za popunjavanje tih pozicija.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *