SPS: Kočić nas obavezao da čuvamo srpski nacionalni identitet

Politika

Petar Kočić nas kroz svoju zaostavštinu stalno podsjeća na izuzetno važnu ulogu očuvanja kulture, tradicije i jezika, kao i na očuvanje srpskog nacionalnog identiteta.

 

“Njegova neumorna borba protiv nepravde i nejednakosti, podrška ugnjetavanima, ali i nepokolebljiva vjera u opstanak i stvaralaštvo nikada ne smije da bude zaboravljena i zadatak svih nas je da čuvamo i njegujemo značaj i neprolaznost takvog duha i hrabrosti”, poručeno je iz Gradskog odbora SPS-a u Banjaluci.

 

Kočić je iza sebe ostavio pripovijetke, publicističke radove, a kao narodni tribun i angažovanost u političkom smislu. Jedan je od najznačajnih srpskih stvaralaca, po čijim radovima je stvarana norma jezika i savremeni srpski jezik.

 

“Kočić je jedna od najistaknutijih ličnosti, ne samo za Banjaluku i Republiku Srpsku, nego u cijelom Srpskom korpusu. Kočić je ime koje dugo neće moći da bude prevaziđeno. Banjaluka i Republika Srpska nikada neće zaboraviti hrabrog velikana izoštrenog pera i jezika iz Stričića,” kažu u SPS-u.

 

Kroz život, rad i djelo moramo da sačuvamo nacionalni identitet, jezik i pismo i da ih ostavimo budućim generacijama, zaključuju u SPS-u.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *