Antonić tvrdi da radnici GU Banjaluka trpe mobing

Politika

Tokom skupštinske rasprave o Nacrtu zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu, Antonić je rekao da je imao više prijava o nekorektnom ophođenju nove Gradske uprave Banjaluka prema radnicima.

 

– Na osnovu nekih anonimnih prijava gradonačelniku traži se od radnika da pišu izjave i na osnovu tih izjava oni se šalju na nekakve disciplinske postupke za koje se ne zna kakav će njihov epilog biti – istakao je Antonić.

 

Antonić je rekao da u Gradskoj upravi Banjaluka postoje i “usmena sugerisanja određenim radnicima da je bolje da prihvate neko lošije radno mjesto, da se prebace na neko drugo radno mjesto, da im je bolje to da im se smanji plata, nego da odu sa te pozicije i dobiju otkaz”.

 

On je pozvao sve radnike Gradske uprave Banjaluka koji trpe ovakve mobinge da se slobodno obrate kako bi zajednički pokušali pronaći način za rješenje ovog problema.

 

Šef poslaničkog kluba Demosa Spomenka Stevanović rekla da je uznemiravanje radnika na radu česta pojava, zbog čega je neophodno da se ova oblast zakonski uredi u Republici Srpskoj.

 

Stevanovićeva je rekla da su neprimjerena pitanja vezana za privatni život lica koja traže zaposlenje, posebno kada je riječ o ženama, te da ovo treba ugraditi u ovaj zakon.

 

Ona smatra da ovaj nacrt zakona treba uputiti u javnu raspravu u kojoj bi poslovna zajednica i sindikat dali prijedloge da bi se dobio što kvalitetniji prijedlog zakona.

 

Poslanik PDP-a Jelena Trivić smatra da je ova nacrt zakona bitan i neophodan u Republici Srpskoj.

 

Trivićeva je rekla da je ova oblast neuređena u Republici Srpskoj, ali da dobar posao može biti urađen ako ima dobre volje.

 

Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *